Wedstrijdverslag: MZVC wint uitwedstrijd tegen Schoondijke met 1-3

In de tweede speelronde van het seizoen stond een spannende uitwedstrijd tegen Schoondijke op het programma. MZVC begon fel en liet al snel zien dat het vol vertrouwen aan de aftrap stond. De eerste grote kans kwam al na slechts twee minuten, toen Lars zich knap wegdraaide in de zestien. Zijn schot werd echter goed gepareerd door de alerte keeper van Schoondijke.

Het eerste doelpunt viel in de 20e minuut voor MZVC. Na een snelle inworp van Gianni wist hij de bal bij Sami te krijgen, die met een mooie beweging en een knap schot in de korte hoek de keeper kansloos liet: 0-1. Schoondijke kwam hierna wat beter in de wedstrijd, maar wist geen grote kansen te creëren. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

De tweede helft begon gelijk op, met Schoondijke dat meer balbezit had maar weinig gevaarlijk werd. MZVC bleef gedisciplineerd verdedigen en loerde op de counter. In de 60e minuut breidde MZVC de voorsprong uit. Na een goed genomen hoekschop van Mathijs de Regt kopte Matthijs van Belzen de bal met het achterhoofd, waarna die in de kluts belandde en uiteindelijk in het doel viel: 0-2.

Het laatste half uur nam Schoondijke meer risico, maar het was MZVC dat in de omschakeling de grootste kansen creëerde. In de 70e minuut wist Schoondijke echter toch de aansluitingstreffer te maken uit een vrije trap, waarmee de stand op 1-2 kwam. Dit gaf de mannen van Schoondijke nieuw geloof, waardoor ze volledig de aanval zochten.

Tien minuten voor tijd sloeg MZVC opnieuw toe. Matthijs de Regt stuurde Aaron met een prachtige steekpass weg. Aaron gaf een perfecte voorzet op Lars, die koel bleef en de bal beheerst binnenschoot voor de 1-3, waarmee de eindstand werd bepaald.

Met deze overwinning blijft MZVC ook na de tweede speelronde ongeslagen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SSA/HBC ’22 op het programma, waar de mannen van MZVC hun sterke start willen voortzetten.