MZVC boekt derde overwinning op rij en verstevigt koppositie

Op een zonovergoten zaterdagmiddag stond de derde competitiewedstrijd voor MZVC op het programma, dit keer tegen SSA/HBC ’22. Met dezelfde opstelling als vorige week begon MZVC vol vertrouwen aan de wedstrijd. En dat vertrouwen bleek terecht: de eerste 20 minuten was het éénrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Grote kansen kwamen er via Jaimy, Matthijs van Belzen en Lars, maar ondanks de druk bleef de 0-0 op het scorebord staan. SSA/HBC ’22 beperkte zich vooral tot balbezit op eigen helft en kwam nauwelijks in de buurt van het MZVC-doel.

Halverwege de eerste helft was het raak. Mika stuurde Aaron met een splijtende steekpass alleen op de keeper af. Precies op het moment dat Aaron wilde uithalen, werd hij onreglementair neergehaald. Penalty! De specialist Jaimy nam zijn verantwoordelijkheid en schoot koelbloedig de 1-0 binnen. MZVC bleef de bovenliggende partij, maar slaagde er helaas niet in om de score verder uit te breiden voor rust. Met een verdiende, maar fragiele voorsprong zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft zette MZVC het sterke spel voort en creëerde het opnieuw een aantal goede kansen, dit keer via Gianni, Lars en Ismael. Toch bleek de doelman van SSA/HBC ’22 een ware sta-in-de-weg. Hij voorkwam meerdere keren dat MZVC de voorsprong vergrootte. SSA/HBC ’22 rook, ondanks het overwicht van MZVC, nog steeds kansen en nam in de slotfase meer risico in de jacht op een punt.

Maar de verdediging van MZVC gaf geen krimp. Met solide spel achterin hielden ze stand en kwamen de bezoekers geen moment in de buurt van een gelijkmaker. Zo eindigde de wedstrijd met een 1-0 overwinning voor MZVC, wat betekent dat ze nu twee punten los staan aan kop van de ranglijst.

Deze winst betekent ook dat MZVC een zeldzaam vlekkeloze start maakt, met drie overwinningen op rij. Dit is pas de tweede keer in 25 jaar dat ze zo sterk aan een seizoen beginnen, met een doelsaldo van 8 voor en 3 tegen. In het seizoen 2011/2012 begonnen ze ook sterk en promoveerden ze via de nacompetitie.

Bron: RudeStats

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Waarde, waar MZVC iets goed te maken heeft na de pijnlijke nederlaag van vorig seizoen. De ploeg is vastberaden om die zwarte bladzijde om te slaan en hun koppositie te versterken.