Wedstrijdverslag: MZVC boekt overtuigende zege op Wemeldinge in openingsduel

In een wedstrijd waarin beide teams zenuwachtig begonnen, heeft MZVC uiteindelijk een overtuigende 4-2 overwinning geboekt tegen Wemeldinge. De openingsfase liet zien dat beide ploegen moeite hadden om hun draai te vinden, maar het was Wemeldinge dat het meeste balbezit had. Ondanks dit overwicht wisten ze weinig gevaar te stichten voor het doel van MZVC.

De wedstrijd kwam pas echt tot leven in de 30e minuut, toen Gianni van MZVC het eerste doelpunt maakte. Een knappe individuele actie bracht hem in scoringspositie, en hij faalde niet: 1-0 voor de thuisploeg. Vlak voor rust moest MZVC-doelman Pelle nog een cruciale redding verrichten om de voorsprong vast te houden. Zijn uitstekende ingreep zorgde ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamers opzocht.

Na rust begon MZVC opnieuw wat stroef, en dit werd meteen afgestraft door Wemeldinge. Een goed genomen vrije trap bracht de bezoekers op gelijke hoogte. MZVC liet zich echter niet uit het veld slaan en begon steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde in een prachtige aanval, waarin Lars na een vlotte combinatie de 2-1 tegen de touwen schoot. Wemeldinge voelde de druk toenemen en besloot meer risico’s te nemen. Dit opende echter de deur voor MZVC om de ruimtes beter te benutten. Malik wist dit uitstekend uit te buiten door de keeper van Wemeldinge te verrassen met een schitterende boogbal van circa 30 meter, waardoor de stand op 3-1 kwam.

In de slotfase was het Faniël die, uit een goed genomen corner, de 4-1 binnenschoot. Hoewel Wemeldinge in de blessuretijd nog terugkwam tot 4-2, was de overwinning van MZVC geen moment meer in gevaar.

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen voor MZVC, dat zich nu kan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Schoondijke volgende week. Een sterke start, maar er is nog werk aan de winkel om deze lijn door te trekken in het verdere verloop van de competitie.